Анонс програми “Глобальній підприємець в Україні”

 

Вчора у готелі “Рів’єра” відбулася презентація програми компанії IBM “Глобальний підприємець” в Україні. Знаковою подією, якою завершено було офіційну частину, стало підписання меморандуму про співпрацю між IBM, Біржею проектів Startup.UA та Держінформанауки.
Відкривав подію Олексій Кузьменко, директор з розвитку бізнесу IBM в Україні, який окреслив загальний спектр інтересів компанії в Україні та зупинився на програмі та її можливостях для українських підприємців. Значну увагу було приділено “галузевим фреймворкам” і програмі “розумні міста”, які є перспективними для IBM, оскільки використовують не тільки програмні технологічні рішення, але й “залізо”, яке випускає компанія.
Володимир (Вова) Сорока, керівник ізраїльського підрозділу Global Technology Unit, продовжив розповідь про можливості програми “Глобальний підприємець” на реальних прикладах з практики діяльності проектів, які починали свій успішний шлях реалізації з програми IBM з підтримки підприємців.
Деніс Довгополий зробив короткий екскурс в історію зародження та розвитку венчурного ринку України, під час його виступу можна було пригадати перший Startup Crash Test та перші візити людей з Долини. І, звичайно ж, перші успіхи українців в Долині під час SVOD.
Олександр Сорока, президент Біржі інвестиційних проектів Startup.UA, зосередив свою увагу на недостатній кількості зрілих бізнесів та розвитку ангельского інвестування в Україні. За словами Олександра Леонідовича основною проблемою нинішнього ринку є недостатня кількість інвесторів в Україні, які були б готові вкладати від 1 до 15 млн. доларів у компанії, які вже виросли з “посівного” етапу інвестування, але ще не доросли до зрілості, щоб залучати інвестиції у 15 млн. доларів і більше.
 Замість Сергія Білоуса, який очолює Центр Інновацій IBM в Україні, виступав  Денис Сосновцев, який посідає аналогічну позицію у Москві. Перш за все запрошували підприємців у гості до Центру Інновацій, де можна не тільки познайомитися з можливостями, які надає IBM в рамках програми “Глобальний підприємець”, але й замовити отримання експертної думки від спеціалістів будь-якого з більш, ніж 40 Центрів інновації з усього світу.
Завершувало подію підписання Меморандуму про розвиток екосистеми інноваційного бізнесу в Україні між IBM, Startup.UA та Держінформнауки.

Recommended Posts

Blog Business Politics Society Technology World Події

Facebook та Instagram можуть припинити роботу в Європі

Компанія Meta Марка Цукерберга може припинити роботу соціальних мереж Facebook й Instagram в Європі через суперечку щодо місця зберігання персональних даних користувачів. Як передає Укрінформ, про це повідомляє Mashable із посиланням на щорічний […]

 
Blog IT Lifestyle Travel World

Мотивуюча історія харківського айтішника, який працює в канадському офісі Amazon

Євген Іванов — айтішник з Харківщини. Він не уявляє життя без програмування. Розвиваючись в улюбленій справі, наш герой успішно пройшов співбесіду до американського техгіганта Amazon. І переїхав жити та працювати до Канади. Через які випробування пройшов Євген, […]

 
Blog Business Politics Society World Події

ЄC схвалив проєкт, що забороняє використання даних для таргетованої реклами.

Європарламент прийняв початковий проєкт закону про заборону деякої таргетованої реклами. Згідно з ним Big Tech-компанії, до яких належать Google, Amazon і Facebook, не мають права використовувати для таргетованої реклами конфіденційну […]

 

Leave A Comment