Інтерв’ю з Іваном Кучеренко (ProkatVsego)

 

Сьогодні ми започатковуємо ще одну традицію української стартап спільноти – п’ятничні інтерв’ю за кавою із українськими стартаперами.
Першим “на каву” завітав Іван Кучеренко – засновник нового українського проекту ProkatVsego.
Якщо ви також хочете стати учасником інтерв’ю, пишіть мені:
[email protected]
– Twitter: @alexrb_aka_ral
1. Як і коли народилася ідея створення сервісу?
Ідея народилась більш ніж рік тому на лекції в КНТЕУ, де я отримував другу вищу освіту. Викладач з Маркетингової політики розповсюдження згадував прокат та оренду як один з напрямків розповсюдження товарів та висловив свої дивування, що цей бізнес є не дуже поширеним в Україні та Росії. Саме тоді мені прийшла на думку ідея зробити такий сайт, тем паче що тоді я ще працював у Emarket.ua та знав цей бізнес з «середини».
2. Чи довгий час пройшов від ідеї до створення?
На жаль, так. Пройшло більше року, а це в сучасному бізнесі дуже великий термін. Проте я отримав цінний урок – якщо бажаєш щось зробити, краще робити це швидко. Як кажуть «Краще бути швидким та багатим, ніж бідним та перфекціонистом». З наступними моїми стартапами я планую робити саме так 😉
3. Хто стоїть за проектом (засновники)?
Це дві особи – саме я та мій друг дитинства Валерій Биканов, засновник харківського ко-воркінг центру Х1. Я робив дизайн, верстав його та проектував функціонал, Валера розробляв архітектуру та створював безпосередньо програмну платформу.
4. Яка модель монетизації проекту?
Поки що я не хочу її розголошувати. Реклама на сайті буде, але не одразу. Та і частка реклами у запланованих прибутках не буде перевищувати 50%. Що до послуг так контенту – всі основні послуги для користувачів завжди будуть безкоштовними, саме як і доступ до інформації.
5. Чи велика команда працює над проектом на сьогоднішній день?
Основна частина роботи виконується зараз двома людьми – мною та Валерою. Але нам допомагає ще брат Валери – Олександр, який за сумісництвом є сисадміном проекту, а також ще одна людина, що на добровільних началах займається контентною частиною. Також, постійно та без перерв нам допомагає Штучний Інтелект проекту, але в його існування насправді деякі не вірять. До речі, саме зараз на проекті йде конкурс щодо ім’я нашого Штучного Інтелекту, якого він ще не має. Якщо бажаєте – приєднуйтесь!
6. Які плани проекту на найближчий час?
Найближчим часом ми плануємо доробити весь функціонал, який на жаль не встигли імплементувати до запуску проекту. Це біля 60 тикетів в нашому трекері. З найближчих планів – запуск регіональних версій проекту.
7. Які побажання українській стартап спільноті Startup.In.UA?
Розвиватися, розвиватися та ще раз розвиватися! Ще більше цікавої інформації про українські стартапи та для українських стартапів.

Recommended Posts

Blog Business Politics Society Technology World Події

Facebook та Instagram можуть припинити роботу в Європі

Компанія Meta Марка Цукерберга може припинити роботу соціальних мереж Facebook й Instagram в Європі через суперечку щодо місця зберігання персональних даних користувачів. Як передає Укрінформ, про це повідомляє Mashable із посиланням на щорічний […]

 
Blog IT Lifestyle Travel World

Мотивуюча історія харківського айтішника, який працює в канадському офісі Amazon

Євген Іванов — айтішник з Харківщини. Він не уявляє життя без програмування. Розвиваючись в улюбленій справі, наш герой успішно пройшов співбесіду до американського техгіганта Amazon. І переїхав жити та працювати до Канади. Через які випробування пройшов Євген, […]

 
Blog Business Politics Society World Події

ЄC схвалив проєкт, що забороняє використання даних для таргетованої реклами.

Європарламент прийняв початковий проєкт закону про заборону деякої таргетованої реклами. Згідно з ним Big Tech-компанії, до яких належать Google, Amazon і Facebook, не мають права використовувати для таргетованої реклами конфіденційну […]

 

Leave A Comment